RSS

Ανάπτυξη του μωρού

Είστε στην 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης

26-week-pregnant-386
Το μωρό σας ζυγίζει τώρα λίγο λιγότερο από ένα κιλό και είναι περίπου 35 εκατοστά από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Το βάρος του θα τριπλασιαστεί από τώρα μέχρι να γεννηθεί καθώς θα συσσωρεύεται παιδικό λίπος. Θα το χρειαστεί για να μπορέσει να προσαρμοστεί στις πιο κρύες θερμοκρασίες που επικρατούν έξω από τη μήτρα και σαν πηγή ενέργειας και θερμίδων τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Δεν είναι σπάνιο για τα νεογέννητα, ιδίως αυτά που θηλάζουν, να χάνουν βάρος (μερικές φορές μέχρι και το 10% του βάρους που είχαν κατά τη γέννηση) την πρώτη εβδομάδα από τη γέννηση.
Τα νευρικά μονοπάτια στα αφτιά του μωρού αναπτύσσονται, που σημαίνει πως η αντίδρασή του στους ήχους γίνεται πιο συνεπής. Οι πνεύμονές του αναπτύσσονται τώρα, επίσης, καθώς παίρνει μικρές εισπνοές αμνιακού υγρού –καλή εξάσκηση για όταν γεννηθεί και πάρει την πρώτη του ανάσα αέρα. Αν κάνετε αγόρι, οι όρχεις του αρχίζουν να κατεβαίνουν στο όσχεο –κάτι που θα διαρκέσει 2-3 ημέρες ακόμα.

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου