RSS

Ανάπτυξη του μωρού


Είστε στην 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης

36-week-pregnant-386
Το μωρό σας εξακολουθεί να παίρνει βάρος - περίπου 30 γραμμάρια την ημέρα. Τώρα ζυγίζει περίπου 2.220 γραμμάρια και είναι λίγο μικρότερο από 48 εκατοστά. Τα περισσότερα από τα μαλλιά που καλύπτουν το σώμα του πέφτουν, όπως επίσης και το σμήγμα, η κρεμώδης ουσία που προστατεύει το δέρμα του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αμνιακό υγρό. Το μωρό σας καταπίνει τόσο αυτές τις ουσίες όσο και τις υπόλοιπες εκκρίσεις, και θα μείνουν στο έντερό του μέχρι τη μέρα της γέννησης. Αυτό το υπομέλανες μείγμα, που ονομάζεται μηκωνίο, θα γίνει η πρώτη κίνηση των εντέρων του.
Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας θα θεωρείτε τελειόμηνο. Τα μωρά που γεννιούνται μεταξύ 37 και 42 εβδομάδων θεωρούνται τελειόμηνα, ένα μωρό που γεννήθηκε πριν από τις 37 εβδομάδες είναι πρόωρο και μετά από τις 42 εβδομάδες παρατασικό). Το πιο πιθανό είναι να έχει κατέβει το κεφάλι του προς τα κάτω στη θέση που είναι ιδανική για έναν ομαλό τοκετό, αλλά αν το κεφάλι δεν είναι προς τα κάτω μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει τον προγραμματισμό μιας «εξωτερικής μετακίνησης» το οποίο είναι ένα φανταχτερός τρόπος να σας πει ότι θα προσπαθήσει να κουνήσει το μωρό σας με το χέρι, πιέζοντας εξωτερικά την κοιλιά σας.

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου