RSS

Ανάπτυξη του μωρού

Είστε στην 23η εβδομάδα εγκυμοσύνης

23-week-pregnant-386
Το μωρό σας είναι πάνω από 28 εκατοστά και ζυγίζει λίγο περισσότερο από 380 γραμμάρια. Μπορεί να είναι σε θέση να αισθάνεται τις κινήσεις σας τώρα, γι’ αυτό βάλτε τραγούδια και χορέψτε μέσα στο σπίτι. Το δέρμα του μωρού σας είναι κόκκινο και ζαρωμένο σε αυτό το στάδιο και είναι πιθανό να φαίνεται ροζ ή κοκκινωπό κατά τη γέννηση. Τα αιμοφόρα αγγεία που φαίνονται μέσω της διάφανης επιδερμίδας του μωρού σας προκαλούν αυτόν το χρωματισμό. Ο πραγματικός τόνος του δέρματος θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του.
Τα αιμοφόρα αγγεία στους πνεύμονες του μωρού σας αναπτύσσονται για να το προετοιμάσουν για την αναπνοή, αλλά για την πλήρη ανάπτυξη των πνευμόνων θα χρειαστούν αρκετοί μήνες. Οι πνεύμονες είναι το τελευταίο όργανο που αναπτύσσεται πλήρως, στο τέλος της κύησης. Γι’ αυτό τα πρόωρα βρέφη (όσοι γεννήθηκαν πριν από τις 37 εβδομάδες) έχουν συχνά αναπνευστικά προβλήματα. Τα μωρά που γεννιούνται αυτή την εβδομάδα έχουν πιθανότητες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών είναι πολύ υψηλός.

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου