RSS

Ανάπτυξη του μωρού

Είστε στην 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

38-week-pregnant-386
Το μωρό σας έχει πραγματικά παχύνει. Είναι πιθανό να ζυγίζει μεταξύ 2.200 και 2.800 κιλά τώρα και κατά πάσα πιθανότητα είναι 48 έως 50 εκατοστά μακρύ. Μπορεί και πιάνει δυνατά, κάτι που σύντομα θα αισθανθείτε όταν τυλίξει το χέρι του γύρω από το μικρό σας δαχτυλάκι! Τα όργανα του έχουν αναπτυχθεί πλήρως και βρίσκονται στη θέση τους, αλλά οι πνεύμονες και ο εγκέφαλός του -αν και έχουν αναπτυχθεί αρκετά για να μπορεί να λειτουργεί τώρα- θα συνεχίσουν να ωριμάζουν κατά την παιδική του ηλικία.
Αναρωτιέστε τι χρώμα θα είναι τα μάτια του μωρού σας; Δεν θα μπορείτε να το πείτε αμέσως. Αν γεννηθεί με καστανά μάτια, πιθανόν θα παραμείνουν καφέ. Αν γεννηθεί με γκρι ή σκούρα μπλε μάτια, μπορεί να παραμείνουν γκρι ή μπλε, ή να γίνουν πράσινα, φουντουκί ή καφέ μέχρι να είναι 9 μηνών. Αυτό συμβαίνει γιατί η ίριδα ενός παιδιού (το έγχρωμο τμήμα του ματιού) μπορεί να αποκτήσει περισσότερη χρωστική τους μήνες μετά τη γέννηση, αλλά δεν θα γίνει πιο ανοιχτή ή πιο μπλε (τα πράσινα, φουντουκί και καφέ μάτια έχουν μεγαλύτερη χρωστική από τα γκρι ή τα μπλε μάτια).

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου