RSS

Ανάπτυξη του μωρού

Είστε στην 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης

21-week-pregnant-386
Το μωρό σας ζυγίζει πλέον περίπου 340 γραμμάρια και είναι περίπου 26,7 εκατοστά. Τα φρύδια του και τα βλέφαρά του είναι πλήρως ανεπτυγμένα. Αν περιμένετε κορίτσι, ο κόλπος του έχει σχηματιστεί, αν και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέχρι να γεννηθεί.
Το μωρό σας πλέον έχει αρχίσει να κινείται έντονα. Εμβρυολόγοι λένε πως τα μωρά κινούνται περίπου 50 φορές την ώρα ακόμα και όταν κοιμούνται. Αυτές οι κινήσεις υποκινούν τη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Πιθανότατα δεν θα καταλάβετε 50 κλωτσιές, μπουνιές και στριφογυρίσματα, αλλά καθώς θα ετοιμάζεστε να κοιμηθείτε το βράδυ μην σας κάνει εντύπωση αν νιώθετε το μικρό σας έτοιμο για ολονύχτιο χορό. Γιατί περιμένει το βράδυ, όταν προσπαθείτε να ξεκουραστείτε; Αν και είναι αλήθεια πως το πρόγραμμά σας του είναι αδιάφορο, στην πραγματικότητα δεν κινείται περισσότερο από ό,τι την ημέρα. Απλά καταλαβαίνετε τη γυμναστική του εντονότερα όταν είστε ήρεμες και δεν κουνιέστε.

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου