RSS

Ανάπτυξη του μωρού

Είστε στην 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης

04-week-pregnant-386
Τώρα αρχίζει η πιο δραματική και ευαίσθητη περίοδος για το μωρό σας, η οποία θα συνεχιστεί για έξι ακόμη εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το διάστημα όλα τα όργανα του μωρού σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και να λειτουργούν. Ενώ το μωρό σας βρίσκεται σε αυτή την πρώιμη εμβρυική περίοδο, όπως αποκαλείται, είναι πολύ ευάλωτο σε οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την ανάπτυξή του.
Τώρα, το μωρό σας είναι ένα έμβρυο που αποτελείται από δύο στρώματα, την επιβλάστη και την υποβλάστη, από τα οποία θα δημιουργηθούν τα όργανα και τα μέρη του σώματός του. Ο πρώιμος πλακούντας είναι επίσης φτιαγμένος από δύο στρώματα αυτή τη στιγμή. Τα κύτταρά του ενώνονται με τα τοιχώματα της μήτρα σας για να δημιουργήσουν διόδους για το αίμα, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει στο αναπτυσσόμενο μωρό σας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά όταν θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Τώρα επίσης υπάρχει και ο αμνιακός σάκος που θα «φιλοξενήσει» το μωρό σας, το αμνιακό υγρό που θα το προστατεύσει καθώς μεγαλώνει και ο λεκιθικός ασκός που παράγει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού σας και το τρέφει μέχρι ο πλακούντας να είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό το καθήκον.

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου